Tuesday, November 30, 2010

kisah aku dan gym..


-ni le tempat aku berworkout-

salam..

kalau tgk ticker kat sebelah, sure korang mengharapkan aku dah ada banyak penurunan sbb dah 2 bulan aku join gym.. tapi hakikatnya, aku mmg belum berjaya mengubah apa2 pun.. menten je kat situ berat aku.. nasib baik tak bertambah..

sesi training aku untuk 24 sessions sbnrnya dah expired 25/11/2010 tp masa tu aku ada lg 10 sesion tak sempat habiskan.. kalau nak extend, kena beli new sessions.. kalau tak, burn camtu je.. 1 session = rm125, kalau 10 sessions = rm1250... wuiiii, banyak tuuuu..... kalau tambah 12 sessions lagi, kena tambah rm1420, then bleh extend sampai 31/3/2011.. so dgn paksa relanya, aku terpaksa menambah session lg.. personal trainer aku senyum sampai ke telinga tatkala aku menyain contract itu.. owhhhh...

punca aku tak habis 24 sessions dlm 3 bulan? 1-aku sign-up bulan puasa, so sape nak training lepas buka puasa kan? 2- kelas aku asyik tukar schedule sesuka hatinya so bila dah set-up training, tup2 kena attend kelas pulak... kena cancel... 3- sokmo ada DILEMA masa nak gi training.. malas la, kena study la, buat assignments la... etc etc etc...

takpe, aku ada 4 bulan dari sekarang utk habiskan 20 sessions lg... lepas exam disember nanti, aku akan pulun DIET n EXERCISE programme aku semula... GO CUMIE GO!

-wasalam-